Företagsbloggen

Hej och varmt välkomna till Företagande på Xenter – vi kallar det InnoXenter

Petja Svensson

Jag heter Petja Svensson och arbetar som Event – och företagskoordinator på Xenter, men jag har mina rötter som tidigare ordförande i föreningen Företagarna Botkyrka-Salem. Förmodligen har många av oss träffats vid åtskilliga företagarevent, där jag fått möjligheten att lyssna till era önskemål och även inse era behov. Eftersom att jag själv är företagare i grunden så kan jag bekräfta; att ”befinna sig på verkstadsgolvet” ger en större insikt och känsla, än att bara höra talas om.

Jag är en av de personer som varit med och utvecklat InnoXenter och som jag hoppas inrymmer mycket av det som ni framfört. Därför är jag glad över att kunna bekräfta, att ÄNTLIGEN får Botkyrka en neutral mötesarena för företagen, en plats där ni företagare är i fokus och där ni har möjlighet att samverka, nätverka, utvecklas och inte minst arbeta.

Kommunen består till största del av småföretagare och då känner jag att vi naturligtvis måste satsa på att ge er rätt verktyg att kunna verka här och förhoppningsvis även växa.

Ni som är medelstora kanske inte har exakt samma behov som de mindre, men vi har mycket att erbjuda även er, såväl som stora företag. Med andra ord ni är alla mycket välkomna att inta en plats i vår gemenskap och använda er av det som vi har att erbjuda.

Något som jag också tagit till mig är företagares brist på tid. Tid är pengar, samtidigt som kontaktnät och kunskap ger makten att få mer tid. 
Hur ska man avväga det? 
Kanske genom att under en period ha sin arbetsplats här hos oss, hitta samarbetspartners i andra företagare och inom räckhåll få kunskap i form av workshops, föreläsningar, närhet till tekniska faciliteter och media.

För att kunna ge alla denna fantastiska service som finns inom dessa väggar, krävs det att vi hjälps åt, tipsar, medverkar och ställer upp för varandra. Er närvaro är viktigare än något annat. 
Så kom förbi och ta en fika, ha era möten här, använd er av huset och dess faciliteter, förverkliga era affärsidéer genom våra X-jobbare och framför allt berätta hur vi kan vara er behjälpliga. Jag sitter i huset och ni kan alla nå mig antingen på petja.svensson@xenter.se eller på mobilen, 076-119 39 98. Ni är också alltid välkomna att komma förbi och ta en kaffe med mig eller få en guidad tur av Xenter.

Snart är det Jul igen … och det börjar bli dags att boka in företagets julaktivitet

En festkväll med högt i tak

Hos oss på Xenter kan du både maximera era hjärnkraft i kombination med doften från glögg, kanel och allt annat som hör Julen till.

Xenter har bred erfarenhet av att arrangera förstklassiga event, från det lilla till det stora.  Alltifrån er kick-off innehållande konferens och teambuildingsaktiviteter till fest med underhållning.

Xenters Restaurang Stinsen, erbjuder festmenyer såväl som julbord eller andra bufféer.

Läs mer!

Föreningen Företagarna Botkyrka-Salem gläds åt att InnoXenter blivit verklighet

Kurt Ståhl Ordförande i Företagarna Botkyrka-Salem
Kurt Ståhl Ordförande i Företagarna Botkyrka-Salem

Det var under 2015 som vår förening sökte kontakt med Tor-Erik Lillsebbas på Xenter för att diskutera möjligheten till att samarbeta runt ett koncept som skulle bestå av en kombination av ett coffice och en ”bikupa”.  Vi såg att det fanns ett stort behov av att skapa en naturlig mötesplats för kommunens företagare, inte bara för nätverkandets skull, utan även för att lättare kunna samarbeta runt exempelvis innovationer och på andra sätt kunna vara varandra behjälpliga.

Lars-Göran Larsson, dåvarande styrelseledamot, hade goda kontakter med kommuner i Östergötland, som skapat framgångsrika tillväxtmiljöer och arrangerade därför en resa för vår styrelse, Xenters personal samt ytterligare tjänstemän från Botkyrka kommun till; Motala tillväxt, samt Linköpings och Norrköpings Science Parks. En resa som sådde flera frön, inspirerade och som slutligen resulterade i den explosion av insatser för näringslivet som InnoXenter nu blir.

Det känns väldigt roligt att finna en så bra samarbetspartner som Xenter, som verkligen förstår företagens behov och som dessutom bjuder in till samarbete.

Företagarna Botkyrka-Salem kommer att bidra med att arrangera inspirerande och kunskapslyftande seminarier och Xenter kompletterar med workshops.  Vi hoppas att alla företag tar varje chans att delta i vad vi har att erbjuda. 
Finns det företag som känner att de vill veta mer om vad vi i Företagarna arbetar med, lokalt och nationellt är de alltid lika välkomna att kontakta mig eller någon annan i styrelsen.

Vi ser ljust på framtiden!

Med vänlig hälsning

Kurt Ståhl
Ordförande i Företagarna Botkyrka-Salem

Seminarium - Juridik och Avtal

Hampus Löwkvist, jurist Företagarna

Välkommen till InnoXenter och höstens första seminarium för företagare.
Hampus Löwkvist, jurist på Företagarna kommer att fokusera på både arbetsgivar-/arbetstagarrelationen och den nära kontakten till kunder samt vad företag bör tänka på vid avtalsskrivning med kunder och leverantörer.

Hampus är jurist på Företagarna och kommer att prata om både arbetsrätt och allmän kontraktsrätt. Han har tidigare jobbat på en affärsjuridisk byrå med ägarstyrda start-up företag och vet hur knepigt det kan vara för mindre företag med både arbetsgivar- och arbetstagarrelationen samt den nära kontakten till kunder. Fallgropar med de olika anställningsformerna kommer gås igenom och vad man ska tänka på när man skriver avtal med kunder och leverantörer. 

Passa även på att ställa era frågor.

Vi bjuder på kaffe och smörgås, så anmäl er i tid, så att vi har så det räcker till alla deltagare.

Än en gång, varmt välkommen!

Plats: Xenter, Konferensrummet, Utbildningsvägen 3 i Tumba

Tid: Onsdag 15 november, kl 07:30 -09:00

Arrangör: Företagarna Botkyrka-Salem/InnoXenter

Anmälan: petja.svensson@xenter.se senast den 13 november