Företagsbloggen

Bli en mer framgångsrik företagare!

Att äga, leda och driva företag är inte alltid enkelt och därför har vi bjudit in Günther Mårder, VD för Företagarna, som under en frukostföreläsning på Xenter, kommer att dela med sig av sina bästa tips på hur just Du blir en mer framgångsrik företagare.
Tipsen har han samlat in från alla de företagsbesök som han gjort genom åren. Det här är en föreläsningen som du inte har råd att missa oavsett om du är en erfaren företagare, nystartad eller funderar på att ta steget och bli egenföretagare. 

Onsdagen den 14 mars kl 07:30-09:00, bjuder InnoXenter, tillsammans med Företagarna Botkyrka-Salem, in till en frukostföreläsning som kan göra skillnad för ditt företagande. Vi bjuder på kaffe och smörgås innan föreläsningen börjar, kl 08:00. Passa även på att mingla och knyta affärskontakter före och efter föreläsningen. 

För anmälan klicka här


För dig som är företagare kan det vara bra att känna till att Xenter bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom teknik och media och att våra studenter gärna hjälper dig, inom ramen för X-jobb, med att ta fram prototyper i 3D, LIVE-sända dina event, reklamfilmer, filma i VR 360°, styr-och reglerteknik m.m. Vill du veta mer eller få en guidad visning av Xenter, ta kontakt med mig, Petja, via petja.svensson@xenter.se alternativt 076-1193998.

Varmt välkomna till Xenter - en neutral mötesplats för Botkyrkas företag

 

InnoXenter – en neutral mötesplats för Botkyrkas företagare

I oktober förra året, startade InnoXenter – en företagsinriktad verksamhet som vänder sig till företagare som söker fasta eller flexibla arbetsplatser (Coffice) och som vill nätverka eller samarbeta med andra företagare alternativt studenter från Xenters Yrkeshögskoleutbildningar.

Tillsammans med Företagarnas expertis, bjuder vi på kostnadsfria seminarier, som levererar det senaste på det juridiska området såväl som inom ekonomi, marknadsföring, säljteknik, retorik och mycket mer.

Våra workshops inkluderar bland annat möjligheten att spela in reklamfilmer i vår stora HD-utrustade TV-studio och du kan även lära dig mer om 3D-teknik och vad det kan användas till i ditt företag. Våra studenter kan hjälpa dig att ta fram en prototyp av din innovation eller en film i VR360°.

På InnoXenter finns i princip obegränsat med teknisk kompetens och utrustning och vi hjälper gärna kommunens företagare, stora som små.

Ansök om deltagarskap i InnoXenter NU, så får du och ditt företag också möjlighet att ta del av alla Xenters företagarfrämjande aktiviteter.

Mejla till petja.svensson@xenter.se för mer information.

Välkomna! 

Frukostseminarium: ”Säljteknik och Retorik”

Behöver du utveckla ditt sälj?
Är din säljteknik eller retorik lite förlegad?
Hur ska jag presentera mig för att göra mer business?


Ta chansen att utveckla din sälj process!

Frukostseminariet; ”Säljteknik och Retorik”

17 januari, kl 07:30-09:00

Lokal: ”Konferensrummet”, Xenter

Linda Syrén, arbetar som Marknads- och försäljningschef på Företagarna och hon kommer att hålla i föreläsningen runt säljteknik och retorik. 

Linda har under cirka 15 år arbetat som chef inom marknad, försäljning och organisation inom flera organisationer.

Exempelvis kommer hon att visa på hur en säljprocess kan se ut, både digitalt och på telefon.

Fungerar verkligen din pitch fortfarande eller behöver den fräschas upp? Oavsett om du är företagare eller planerar att starta företag är säljprocessen viktig.

Välkommen till en timme fylld av sälj!

Seminariet är ett samarrangemang mellan Företagarna och InnoXenter.

Mellan kl. 07:30-08:00 bjuder vi på kaffe och smörgås i föreläsningssalen och seminariet pågår mellan kl. 08:00-09:00.

För anmälan klicka på länken.

Varmt välkomna!

Företagarna Botkyrka-Salem och Innoxenter

Snart är året till ända, men absolut inte företagandet på InnoXenter!

Tvärtom så laddar vi med seminarier tillsammans med Företagarna, bland annat kommer Företagarnas egen VD, Günther Mårder, att hålla seminariet:
”Att äga, driva och leda företag”. 
Xenter kommer dessutom att bjuda på workshops där du som företagare har möjlighet att lära dig mer om att arbeta med 3D-teknik eller jobba med ditt företags reklamfilm i våra TV-studior. 

Kanske behöver du en prototyp för att locka investerare eller hjälp med att marknadsföra ditt företag? Våra YH-studenter sätter gärna tänderna i utvecklande X-jobb i samarbete med ditt företag.

InnoXenter handlar i stort om att utveckla dig som deltagande företagare i ditt företagande och det sker bäst i sällskap av andra företagare med olika erfarenheter. Ni bygger tillsammans nätverk, ni rekommenderar varandras tjänster eller varor, ni samarbetar och lyfter varandras verksamheter.

Företagarna Botkyrka-Salem håller dessutom sina Businessfrukostar på Xenter, passa på att besök dem och bygg ditt nätverk. Besök vårt kalendarium för att få mer information om vad som händer hos InnoXenter.

Det finns fortfarande lediga flexibla och fasta arbetsytor för företagare, som vill bli en del av vår mötesarena för Botkyrkas företag. Hör av dig till mig om du vill få en rundvandring eller presentation om vad det innebär att vara InnoXenter deltagare.

Glöm inte att Xenter även kan hjälpa dig att anordna företagsevent av olika slag, alltifrån mässor och tema-fester till teambuildingsaktiviteter och konferens.

Har du frågor? Tveka inte om att höra av dig till mig, så ska jag göra mitt yttersta för att vara dig behjälplig på bästa sätt.


Med önskan om ett kreativt december och förhoppningsvis skön vila och återhämtning under helgerna!

Petja Svensson
Event- och företagskoordinator Xenter

E-post: petja.svensson@xenter.se
Tel: 0761-193998

Hej och varmt välkomna till Företagande på Xenter – vi kallar det InnoXenter

Petja Svensson

Jag heter Petja Svensson och arbetar som Event – och företagskoordinator på Xenter, men jag har mina rötter som tidigare ordförande i föreningen Företagarna Botkyrka-Salem. Förmodligen har många av oss träffats vid åtskilliga företagarevent, där jag fått möjligheten att lyssna till era önskemål och även inse era behov. Eftersom att jag själv är företagare i grunden så kan jag bekräfta; att ”befinna sig på verkstadsgolvet” ger en större insikt och känsla, än att bara höra talas om.

Jag är en av de personer som varit med och utvecklat InnoXenter och som jag hoppas inrymmer mycket av det som ni framfört. Därför är jag glad över att kunna bekräfta, att ÄNTLIGEN får Botkyrka en neutral mötesarena för företagen, en plats där ni företagare är i fokus och där ni har möjlighet att samverka, nätverka, utvecklas och inte minst arbeta.

Kommunen består till största del av småföretagare och då känner jag att vi naturligtvis måste satsa på att ge er rätt verktyg att kunna verka här och förhoppningsvis även växa.

Ni som är medelstora kanske inte har exakt samma behov som de mindre, men vi har mycket att erbjuda även er, såväl som stora företag. Med andra ord ni är alla mycket välkomna att inta en plats i vår gemenskap och använda er av det som vi har att erbjuda.

Något som jag också tagit till mig är företagares brist på tid. Tid är pengar, samtidigt som kontaktnät och kunskap ger makten att få mer tid. 
Hur ska man avväga det? 
Kanske genom att under en period ha sin arbetsplats här hos oss, hitta samarbetspartners i andra företagare och inom räckhåll få kunskap i form av workshops, föreläsningar, närhet till tekniska faciliteter och media.

För att kunna ge alla denna fantastiska service som finns inom dessa väggar, krävs det att vi hjälps åt, tipsar, medverkar och ställer upp för varandra. Er närvaro är viktigare än något annat. 
Så kom förbi och ta en fika, ha era möten här, använd er av huset och dess faciliteter, förverkliga era affärsidéer genom våra X-jobbare och framför allt berätta hur vi kan vara er behjälpliga. Jag sitter i huset och ni kan alla nå mig antingen på petja.svensson@xenter.se eller på mobilen, 076-119 39 98. Ni är också alltid välkomna att komma förbi och ta en kaffe med mig eller få en guidad tur av Xenter.

Snart är det Jul igen … och det börjar bli dags att boka in företagets julaktivitet

En festkväll med högt i tak

Hos oss på Xenter kan du både maximera era hjärnkraft i kombination med doften från glögg, kanel och allt annat som hör Julen till.

Xenter har bred erfarenhet av att arrangera förstklassiga event, från det lilla till det stora.  Alltifrån er kick-off innehållande konferens och teambuildingsaktiviteter till fest med underhållning.

Xenters Restaurang Stinsen, erbjuder festmenyer såväl som julbord eller andra bufféer.

Vill du veta mer? Kontakta petja.svensson@xenter.se

Läs mer!

Föreningen Företagarna Botkyrka-Salem gläds åt att InnoXenter blivit verklighet

Kurt Ståhl Ordförande i Företagarna Botkyrka-Salem
Kurt Ståhl Ordförande i Företagarna Botkyrka-Salem

Det var under 2015 som vår förening sökte kontakt med Tor-Erik Lillsebbas på Xenter för att diskutera möjligheten till att samarbeta runt ett koncept som skulle bestå av en kombination av ett coffice och en ”bikupa”.  Vi såg att det fanns ett stort behov av att skapa en naturlig mötesplats för kommunens företagare, inte bara för nätverkandets skull, utan även för att lättare kunna samarbeta runt exempelvis innovationer och på andra sätt kunna vara varandra behjälpliga.

Lars-Göran Larsson, dåvarande styrelseledamot, hade goda kontakter med kommuner i Östergötland, som skapat framgångsrika tillväxtmiljöer och arrangerade därför en resa för vår styrelse, Xenters personal samt ytterligare tjänstemän från Botkyrka kommun till; Motala tillväxt, samt Linköpings och Norrköpings Science Parks. En resa som sådde flera frön, inspirerade och som slutligen resulterade i den explosion av insatser för näringslivet som InnoXenter nu blir.

Det känns väldigt roligt att finna en så bra samarbetspartner som Xenter, som verkligen förstår företagens behov och som dessutom bjuder in till samarbete.

Företagarna Botkyrka-Salem kommer att bidra med att arrangera inspirerande och kunskapslyftande seminarier och Xenter kompletterar med workshops.  Vi hoppas att alla företag tar varje chans att delta i vad vi har att erbjuda. 
Finns det företag som känner att de vill veta mer om vad vi i Företagarna arbetar med, lokalt och nationellt är de alltid lika välkomna att kontakta mig eller någon annan i styrelsen.

Vi ser ljust på framtiden!

Med vänlig hälsning

Kurt Ståhl
Ordförande i Företagarna Botkyrka-Salem

Seminarium - Juridik och Avtal

Hampus Löwkvist, jurist Företagarna

Välkommen till InnoXenter och höstens första seminarium för företagare.
Hampus Löwkvist, jurist på Företagarna kommer att fokusera på både arbetsgivar-/arbetstagarrelationen och den nära kontakten till kunder samt vad företag bör tänka på vid avtalsskrivning med kunder och leverantörer.

Hampus är jurist på Företagarna och kommer att prata om både arbetsrätt och allmän kontraktsrätt. Han har tidigare jobbat på en affärsjuridisk byrå med ägarstyrda start-up företag och vet hur knepigt det kan vara för mindre företag med både arbetsgivar- och arbetstagarrelationen samt den nära kontakten till kunder. Fallgropar med de olika anställningsformerna kommer gås igenom och vad man ska tänka på när man skriver avtal med kunder och leverantörer. 

Passa även på att ställa era frågor.

Vi bjuder på kaffe och smörgås, så anmäl er i tid, så att vi har så det räcker till alla deltagare.

Än en gång, varmt välkommen!

Plats: Xenter, Konferensrummet, Utbildningsvägen 3 i Tumba

Tid: Onsdag 15 november, kl 07:30 -09:00

Arrangör: Företagarna Botkyrka-Salem/InnoXenter

Anmälan: petja.svensson@xenter.se senast den 13 november