Mötesplatsbloggen

Detta är mötesplatsbloggen

Närings- och Innovationsminister Mikael Damberg på besök på Xenter

Idag besökte Närings- och Innovationsminister Mikael Damberg Företagarna Botkyrka - Salem och Xenter Botkyrka för att föra samtal runt Botkyrkas Näringsliv tillsammans med några av det lokala näringslivets främsta aktörer.

Nytt år – nya insatser – nya vinster och förluster


-Hur tror du 2017 blir, frågade en medarbetare häromdagen. Ser jag ut som ett orakel eller en spågubbe, tänkte jag fråga, men sa istället:

- Ungefär som 2016, fast bättre. Och förresten, jag tror inte på den som säger något tvärsäkert om framtiden, på basis av kaffesump eller abborrfenor, ett finger i luften eller trendframskrivning så länge de inte kan ge mig nästa veckas rätta Lottorad.

-Vad menar du med det, undrade han. Vi gör ju budgetar och handlingsplaner, så något slags idé om 2017 måste vi ju ha.
-Jo, det är klart att vi planerar. Men vi jobbar ju på Xenter. Alla som jobbar här är vana med att världen ständigt förändras. Tekniken förändras, våra studenter, elever o kunder är annorlunda än förra året, företagen som vi samarbetar med vill något nytt, ja i princip allt som kan förändras det förändras också.
Och utifrån det har vi bestämt oss för att istället jobba med ständiga förbättringar – hur världen än förändras. Här betraktar vi det som normalt, eller till och med bra.  Allt är inte som det har varit och att det inte är farligt om det är lite osäkert.
 

Så – världen på Xenter kommer att vara lite annorlunda år 2017 än 2016– och delvis lite bättre.

Tankebryggan - en plats att växa i tillsammans

Just nu planeras ett InnoXenter hos Xenter Botkyrka.
Idén kommer från Företagarna i Botkyrka-Salem och ingår i Xenters upp- drag att bidra med innovativa miljöer för Botkyrkas medborgare och företagare.
På InnoXenter kan en affärsidé eller en produkt utvecklas med hjälp av
de kompetenser och den utrustning som finns på Xenter. Det kan handla om att ta fram en prototyp i 3D-teknik, att animera en produkt eller tjänst eller att arbeta med produkt- eller tjänsteutveckling i det rum vi kallar Tankebryggan.
Tankebryggan är en plats där miljön och tänkandet organiseras i olika processer, vilka bidrar till att kunna tänka innovativt och annorlunda än i traditionella miljöer. 

Vill du veta mer?

Maila oss gärna på info@xenter.se eller ring på 08-530 623 70

Succé för Näringslivsdagen på Xenter

Vinnare Årets Företag 2016
Årets företag 2016 - Lestra Entreprenad
Foto: 
Tobias Fischer

I år gick Näringslivsdagen för andra gången på Xenter och evenemanget blev mycket lyckat med stor tillströmning av både företag och besökare. Botkyrkas företag ställde ut i montrar och nätverkade med entreprenöriella Botkyrkabor.

Ett 30-tal utställare samlades tidigt på fredagmorgonen för att ställa upp sina montrar i Xenters ljushall i Tumba. Botkyrka kommun, tillsammans med företagsorganisationerna, arrangerar årligen Näringslivsdagen i syfte att driva på utvecklingen av Botkyrka som en attraktiv näringslivskommun. Kvällens höjdpunkt var såklart galamiddagen där det delades ut prestigefyllda priser från kommunen och företagsfrämjande organisationer.

Vinnare 2016

  • Årets Företagare 2016: Lestra Entreprenader AB
  • Årets Nyföretagare 2016: All for the MusicÅrets UF-företag: Frullefixarna
  • Årets Turistföretag 2016: Part Time hotel Slagsta AB
  • Årets UF-Företagare 2016: Easy Charge
  • Årets Företag inom Socialt Ansvarstagande 2016: SIB-tryck
  • Årets företag ”skolsamverkan”: Dipart AB
  • Årets Företag – Skolsamverkan 2016: Allegården- och silverkronans Äldreboenden

 

Google Summit kommer till Xenter

Google in Education Summit på Xenter
Google in Education Summit på Xenter
Foto: 
Patrik Lark

För första gången arrangeras Google in Education Summit i Sverige.
Den 27 – 28 oktober blir Xenter i Botkyrka
mötesplats för lärare, skolledare och IT-administratörer. De kommer för att lyssna på och interagera med några av världens bästa Google Apps-experter för utbildning.

Konferensen riktar sig såväl till kommuner som friskolor och det kommer att finnas seminarier som passar alla, både för nybörjaren och den mer avancerade användaren. Här finns det också utmärkta möjligheter till att träffa kollegor och att nätverka under kvällspartyt tillsammans med kollegor, deltagare och föreläsare. Deltagare får också möjligheten att prova GoogleGlass och Chromebooks samt besöka utställarna i Xenters entréhall.

Många medverkande är ”Google Certified Teachers and Trainers,” bland annat kommer amerikanskan Allison Mollica som är känd
för sin serie ”Treausure Trove.”

Huvudsponsorn InfoMentor presenterar hur deras uppgraderade lärplattform kan fungera för samarbete med bland annat Googles lösningar för elever och lärare.

Under konferensen visar Xenter hur vi är en mötesplats för kreativa möten och lärande. Xenter bedriver yrkeshögskoleutbildning inom media, ekonomi, fastighet och grafisk bransch, samt sammans med Tumba gymnasium estetiska spetsutbildningar inom foto, film/tv, radio, bild och animation. Vi driver även uppdragsutbildning och projekt inom Skapande skola.

”Boka-tidigt-rabatt” före den 17 oktober

Läs mer och anmäl dig här