Hej och varmt välkomna till Företagande på Xenter – vi kallar det InnoXenter

Petja Svensson

Jag heter Petja Svensson och arbetar som Event – och företagskoordinator på Xenter, men jag har mina rötter som tidigare ordförande i föreningen Företagarna Botkyrka-Salem. Förmodligen har många av oss träffats vid åtskilliga företagarevent, där jag fått möjligheten att lyssna till era önskemål och även inse era behov. Eftersom att jag själv är företagare i grunden så kan jag bekräfta; att ”befinna sig på verkstadsgolvet” ger en större insikt och känsla, än att bara höra talas om.

Jag är en av de personer som varit med och utvecklat InnoXenter och som jag hoppas inrymmer mycket av det som ni framfört. Därför är jag glad över att kunna bekräfta, att ÄNTLIGEN får Botkyrka en neutral mötesarena för företagen, en plats där ni företagare är i fokus och där ni har möjlighet att samverka, nätverka, utvecklas och inte minst arbeta.

Kommunen består till största del av småföretagare och då känner jag att vi naturligtvis måste satsa på att ge er rätt verktyg att kunna verka här och förhoppningsvis även växa.

Ni som är medelstora kanske inte har exakt samma behov som de mindre, men vi har mycket att erbjuda även er, såväl som stora företag. Med andra ord ni är alla mycket välkomna att inta en plats i vår gemenskap och använda er av det som vi har att erbjuda.

Något som jag också tagit till mig är företagares brist på tid. Tid är pengar, samtidigt som kontaktnät och kunskap ger makten att få mer tid. 
Hur ska man avväga det? 
Kanske genom att under en period ha sin arbetsplats här hos oss, hitta samarbetspartners i andra företagare och inom räckhåll få kunskap i form av workshops, föreläsningar, närhet till tekniska faciliteter och media.

För att kunna ge alla denna fantastiska service som finns inom dessa väggar, krävs det att vi hjälps åt, tipsar, medverkar och ställer upp för varandra. Er närvaro är viktigare än något annat. 
Så kom förbi och ta en fika, ha era möten här, använd er av huset och dess faciliteter, förverkliga era affärsidéer genom våra X-jobbare och framför allt berätta hur vi kan vara er behjälpliga. Jag sitter i huset och ni kan alla nå mig antingen på petja.svensson@xenter.se eller på mobilen, 076-119 39 98. Ni är också alltid välkomna att komma förbi och ta en kaffe med mig eller få en guidad tur av Xenter.