Lär dig mer om 3D-teknik och hur du som företagare kan ha nytta av den.

3D-utskrifter i plast och gips
3D-utskrifter

Torsdagen den 3 maj kl 17:00-19:00 håller Xenter en introföreläsning till en workshop i 3 delar, som innefattar allt ifrån att du som företagare, kommer att få möjligheten att skanna dig själv eller föremål, till att 3D-printa och därefter bearbeta 3D-utskriften.

Under introföreläsningen kommer ni att få höra om 3D i allmänhet, få en rundvandring i våra 3D-labb och även ta del av CAD-ritning (program som används vid 3D-teknik).

3D-teknik är numera en viktig del av vårt samhälle och den används redan flitigt inom vård –, teknik- och byggsektorn. Det här är dock bara början, då det i princip finns obegränsat med verksamhetsområden som kan utvecklas genom 3D-teknik.


Visste du att det i Sverige går omkring ca: 10.000 personer, tack vare en 3D-printad ledkula, i titan.

Xenters Yrkeshögskola har under flera år varit ensamma om att utbilda 3D-tekniker. Så vi kan med gott samvete säga att ni som väljer att delta kommer att få en förstklassig workshop.

Protoyper av exempelvis innovationer kan med fördel printas i 3D, men den kan även användas i hemmamiljöer – där något trasigt snabbt kan ersättas genom reproduktion i 3D.

Ta chansen och upptäck vilka möjligheter 3D-teknik kan ge din verksamhet.

Föreläsningen är kostnadsfri och workshopens enda kostnader är för ev. material.


För anmälan mejla petja.svensson@xenter.se senast den 2/5 kl 10:00.

De som anmält sig i tid, kan se fram emot kaffe och smörgås i samband med eventet.

Varmt välkomna!