Nicole, elev på Ljud nominerad med sin dokumentärfilm

Elev Nicole som står framför sitt eget självporträtt
Nicole Nikolausson
Foto: 
Claudia Virtanen
24 februari 2020


Nicole Nikolausson går andra året på Ljudproduktion på Tumba gymnasium. Hennes kortdokumentär ”Inte han jag blev kär i” är nominerad i kategorin ”Short Dox Radio” i Tempo dokumentärfestival som pågår 2-7 mars 2020.

Vinsten är på 5000 kronor och att få tävla i den nordiska shortdoxtävlingen som äger rum i Danmark i vår. Utöver det får vinnaren studiotid och producenthjälp av produktionsbolaget Munck, för att förverkliga vinnarens nästa ljuddokumentär.


Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag blivit nominerad, det känns overkligt, men självklart jättekul! Jag tror att det kan vara en bra merit för framtiden och särskilt spännande skulle det vara att få samarbeta med Munck, säger Nicole.

Dokumentären handlar om en tjej och hennes relation med en manipulativ kille som behandlar henne illa. Nicole ville göra den här dokumentären då hon tycker att just det här ämnet är något som bör pratas om och uppmärksammas mer.

Ulrika Bandeira som sitter i juryn för Short Dox Radio tycker tävlingen är en av hennes favoriter.

 

Att lyckas få fram en bra berättelse i ett riktigt kort format är ju en svår konst. Och bidragen i år tycker jag är ett bra exempel på hur mäktigt det kan bli när man verkligen lyckas. 

Tävlingen avgörs den 7 mars klockan 16.Följ länken till Tempofestivalens hemsida.