Studio Tumba

Studio Tumba är den livesända radiokanalen på Xenter. Den produceras av elever vid Radio- och ljuddesigutbildningen på Estetiska programmet på Xenter/Tumba gymnasium. Studio Tumba gör också poddradio.
Liveradio
På Xen­ter har eleverna tillgång till den se­nas­te ut­rust­ning­en för ra­di­osänd­ning. Un­der radiomomenten ar­be­tar de på sam­ma sätt som man gör i pro­fes­sio­nel­la sam­man­hang. All ljud­pro­duk­tion inklusive produktionen för Studio Tumba görs i pro­gram­met Pro­Tools som används över hela världen och i vilket de studerande också har möjlighet att certifiera sig.
Liveradioproduktionen ingår som en del i Studio Tumbas radioproduktion. Tablå för liveradiosändningarna har ni till höger här på sidan.
Poddradio
Sen poddradion fick sitt genombrott i Sverige 2006 har antalet poddradioinslag ökat dramatiskt. Den tekniska enkelheten och att det i stort är gratis att producera poddsändningar har gjort att vem som helst kan börja sända.
På Xenter Botkyrka är det självklart att vi lär ut hur man skapar en poddsändning och hur man gör innehållet i poddradio så att andra vill lyssna.
Studio Tumba poddradio innehåller elevproduktioner med allt från; personliga krönikor till undersökande dokumentärer och radioteater till allmänt prat om kärlek.
Parallellt med detta kan eleverna starta egna poddsändningar med olika innehåll och karaktär.
Radiotablå

Liveradio från Studio Tumba:

Fredagar 08.30-10.30

Elever i Xenters radiostudio