3D-projekt

Daglig verksamhet gör smycken på Xenter

Under våren 2018 har Hallunda Daglig verksamhet kommit till Xenter och skapat egna smycken med 3d-skrivare. Deltagarna hade med sig ett föremål att inspireras av. Därefter designade de ett smycke med 3d-skrivare. Smyckena pimpades och målades. Alla var mycket nöjda med sina smycken. Kasa gjorde ett smycke inspirerat av ett hundben. Nils inspirerades av havet och gjorde en snäcka och Karolina gjorde en kollektion med katter. 

 
 
Under våren 2017 har Xenter och Hallunda Daglig verksamhet samarbetat i ett projekt där deltagarna fått skapa, programmera och skriva ut sina egna projekt i Xenters 3D Lab och 3D-skrivare.
 
Deltagare från daglig verksamhet har varit på Xenter och lärt sig jobba i CAD-programmet Tinkercad samt  fått skriva ut sina egendesignade smycken och föremål i Xenters 3D-printrar. Efter ett studiebesök på utställningen Miró - Vardagslivets poesi, skapades figurer och former av returmaterial. Dessa omarbetades sedan i modellera, programmerades i CAD och skrevs sedan ut i Xenters 3D Lab.