FIRST™ Lego™ League

Xenter har i två år stått värd för en av Sveriges nio regiontävlingar i den teknik- och vetenskapsfrämjande tävlingen: FIRST™ Lego™ League – Sports for the mind. Idag arrangerar Utbildningsförvaltningen i Botkyrka tävlingen som riktar sig till barn i åldrarna 10-16 år samt 6-9 år (Junior League).

First Lego League 2018 på Xenter

Ett lag kan bestå av allt från 2-50 personer och utgöras av exempelvis en skolklass, medlemmar i en förening eller besökare på en fritidsgård. Det vinnande laget går direkt till den skandinaviska finalen. 

Vill du veta mer om tävlingen eller hur du anmäler ditt lag? Läs mer på https://hjernekraft.org.


First Lego League den 10 november 2018

Är du intresserad av att följa de spännande tävlingarna och heja fram morgondagens hjältar, är du varmt välkommen till Xenter i Tumba, den 10 november mellan klockan 09:30 och 16:00. Eventet är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.


Utöver tävlingarna kan du även bygga lego, testa VR- och 3D-teknik eller lära dig filma med mobilen.

Du kan även se eventet LIVE via YouTube  (en länk kommer när tävlingsdagen närmar sig).

Vill ditt företag bli sponsor?

Har du ett företag som vill synas i samband med tävlingen och bli en av våra samarbetspartners kontakta: petja.svensson@xenter.se alternativt ring 076 - 119 39 98.

Hoppas att vi ses! 

Årets uppdrag handlar om rymden!

Utforska boende och resor i rymden! Samla din besättning och gör er redo att utforska den krävande och oändliga rymden!

FIRST® LEGO® League säsongen 2018 kräver att ni samarbetar för att bryta er loss från jordens dragningskraft. Har ni vad som krävs för att hamna INTO ORBIT?

Foto: 
In to orbit
Ladda ner vår flyer om FIRST Lego League 2018