Företagande och Event

Välkommen till InnoXenter!

InnoXenter är en mötesarena för små och stora företag, föreningsliv och studerande. Här finns många möjligheter till nätverkande, samarbeten, teambyggande, konferenser och event – från det lilla till det stora.

Företagande

Xenter har i uppdrag av Botkyrka Kommun att vara en kvalitativ mötesplats. Här skapar vi samarbeten och nätverk tillsammans med näringsliv, offentlig sektor, organisationer och föreningsliv.

Utifrån företagens individuella utvecklingsbehov har vi skapat en gemensam arbetsmiljö – InnoXenter. Syftet är att ge företagen alla förutsättningar för att få vind i seglen. Vi främjar samarbeten mellan företag samt samarbeten mellan studenter och företag, för att gynna ett gemensamt kompetensutbyte. Ta del av de olika möjligheterna via våra olika medlemskap, Xpira, Flex, FlexPlus och Fix.

Resan börjar i våra stimulerande och flexibla miljöer, fyllda med idéer, kompetens, tekniska och kreativa lösningar. Här kan du driva och utveckla ditt företag, gärna i samarbete med våra studerande, som inom ramen för sin utbildning eller via X-Jobb kan hjälpa till med exempelvis framtagande av prototyper i 3D, en mekatronisk lösning eller företagets marknadsföringsmaterial. 

Vårt mål är att fler livskraftiga företag ska startas, samtidigt som redan etablerade företag ska få möjlighet att utvecklas för att kunna bli än mer ekonomiskt stabila, expandera och anställa. Botkyrkas företag är till största del mindre företag, vilket utgör en utmärkt grogrund för framtida anställningar, då fyra av fem jobb startas i små och medelstora företag.


Event 

Xenter ligger i framkant, vad gäller utbildningsdesign, tekniska resurser, upplevelser och idéskapande aktiviteter. I kombination med lång erfarenhet ger det oss en unik förmåga att bygga effektiva team. 

  • Varför inte låta företaget teambuilda i någon av våra TV-studior? Att sköta en hel TV-produktion, bakom och framför kameran är ett både roligt och utmanande projekt. Naturligtvis coachar våra specialister inom TV-produktion. 
  • Här har ditt företag tillgång till både konferensrum och hörsal med modern teknik. Önskar du livesända ditt möte eller seminarium, har vi professionella livesändningsspecialister i huset, som gärna hjälper dig. Se videon om 3D-mässan som exempel.
  • Vill du dessutom få professionell hjälp med att frigöra hjärnkraft och förstärka företagets gemensamma tankeförmåga, kan vi erbjuda Tankebryggan – ett kreativt mötesrum för att tänka tillsammans, på ett helt nytt sätt.

Avsluta dagen med god mat och dryck samt underhållning i vår stora ljushall, med tankehöjd utöver det vanliga.

 

Allt är möjligt på Xenter!

Kontakta oss gärna:

Event- och företagskoordinator 

Petja Svensson