Gymnasium

På Tumba gymnasium i samarbete med Xenter förbereds du för framtiden. Våra estetiska spetsutbildningar är högskoleförberedande, men ger dig också möjlighet att gå direkt ut i arbetslivet. Oavsett vilket mål du har så stöttar och välkomnar vi dig med kunniga lärare i en kreativ miljö.

Våra estetiska spetsutbildningar inom bild/animation och media, Film/TV och Ljudproduktion och Mediedesign och Fotografi, ger dig möjlighet att utforska världen och lägga fokus på det du är intresserad av. Det estetiska programmet är högskoleförberedande och för att säkerställa kvalitén har Xenter ett nära samarbete flera framstående högskolor och med mediebranschen.

I framtiden väntar spännande jobb för dig, ofta inom sektorer som utbildning, kultur eller offentlig förvaltning och mediebranschen. Men det väljer du. Vägarna är många. 
På Xenter får du själv vara med och välja arbetssätt och utveckla din förmåga. Vår erfarenhet säger tydligt att det här leder till ett bättre självförtroende och ett djupare lärande. Som elev får du givetvis också tillgång till kreativa lokaler och den senaste tekniken. Sammantaget har det här gett oss ett fantastiskt resultat i form av nöjda elever. Lärarnas coachande förhållningssätt och arbetsron på lektionerna är saker som våra elever återkommande lyfter fram.

Nå längre genom högre kvalitet

Det estetiska programmet på Xenter drivs i samarbete med Tumba gymnasium. På TG, som gymnasiet kallas, läser eleverna de teoretiska ämnena. Vi har ett eget arbetslag med lärare som tillsammans arbetar för hela det estetiska programmet. Tillsammans med dig skapar vi de bästa förutsättninarna för att du ska må bra och lyckas med dina gymnasieår. Tillsammans med TG har vi av Skolverket utsetts att bedriva det estetiska programmets na­tio­nel­la spets­ut­bil­ning­ar inom områdena film/​TV, foto, ljud och bild och formgivning – ani­ma­tion. Samtliga utbildningar ger högskolebehörighet. En spets­ut­bild­ning ger dig som ele­v möjlig­het att nå längre ge­nom högre kva­li­te­t. Läs gärna mer om spetsubildningar här.

En spännande och kreativ mötesplats

Våra utbildningar har riksintag och våra elever kommer från hela landet, vilket bidrar till den spännande och kreativa mötesplats som Xenter är. Här uppmuntras samverkan över gränserna och förutom eleverna från de övriga estetiska utbildningarna kommer du bland annat träffa yrkeshögskolestudenter med inriktning på allt från 3D-teknik till livesändningar.

Xenter och Tumba gymnasium ligger alldeles intill Tumbas pendeltågstation. Du är hjärtligt välkommen hit och hör gärna av dig om du har några frågor!

/Anna Er­iks­son, Chef för gym­na­si­e­ut­bild­ning­ar­na på Xen­ter

anna.eriksson@xenter.se

Xenter i samarbete med Tumba Gymnasium.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

 
 

Titta på korta filmer om våra estetiska spetsutbildningar

Vill du ta dig en titt på vad våra elever gör på dagarna och vad de tycker om skolan? Kika in här!

Gymnasium

Gymnasium

Eleverna på skolan berättar

Här kan du ta del av vad våra elever tycker om skolan och om deras vardag.

Gymnasium

Gymnasium