Gymnasium

På Tumba gymnasium i samarbete med Xenter förbereds du för framtiden. Våra estetiska spetsutbildningar är högskoleförberedande, men ger dig också möjlighet att gå direkt ut i arbetslivet. Oavsett vilket mål du har så stöttar och välkomnar vi dig med kunniga lärare i en kreativ miljö.

 

Eleverna i grupp på Sveriges Television

Våra estetiska spetsutbildningar inom bild/animation och media, Film/TV och Ljudproduktion och Mediedesign och Fotografi, ger dig möjlighet att utforska världen och lägga fokus på det du är intresserad av. 

Elver I orange skjorta animerar i skolsalen

Spännande jobb eller plugga vidare?

I framtiden väntar spännande jobb för dig, ofta inom sektorer som utbildning, kultur eller offentlig förvaltning och mediebranschen. Men då utbildningen är högskoleförberedande kan du plugga vidare till vad du vill. Du kan med individuella valet välja flertalet kurser.

En elev tecknar

Du påverkar själv din vardag

På Xenter får du själv vara med och välja arbetssätt och utveckla din förmåga. Som elev får du tillgång till kreativa lokaler och den senaste tekniken. Även på din fritid.

Elev intervjuar en annan elev utomhus

Tumba Gymnasium + Xenter = sant

Det estetiska programmet på Xenter drivs i samarbete med Tumba gymnasium. På Tumba Gymnasium läser du de teoretiska ämnena och hos oss på Xenter läser du de estetiska. Tillsammans med dig skapar vi de bästa förutsättninarna för att du ska må bra och lyckas med dina gymnasieår.

Elever på estetdagen på skolan

Spetsutbildning

En spets­ut­bild­ning ger dig som ele­v möjlig­het att nå längre ge­nom högre kva­li­te­t. Läs gärna mer om spetsubildningar här. För säkerställa kvalitén har Xenter ett nära samarbete flera framstående högskolor och med mediebranschen. Allt för att du ska få möjlighet att skapa din en portfolie och ett nätverk redan under skoltiden.


Filmelever filmar, stående på rad, utomhus

En spännande och kreativ mötesplats

Våra utbildningar har riksintag och våra elever kommer från hela landet, vilket bidrar till den spännande och kreativa mötesplats som Xenter är. Här uppmuntras samverkan över gränserna och förutom eleverna från de övriga estetiska utbildningarna kommer du bland annat träffa yrkeshögskolestudenter med inriktning på allt från 3D-teknik till livesändningar.

Elev fotograferar med sin kamera utomhus

Xenter och Tumba gymnasium ligger alldeles intill Tumbas pendeltågstation. Du är hjärtligt välkommen hit och hör gärna av dig om du har några frågor!

/Anna Er­iks­son, Chef för gym­na­si­e­ut­bild­ning­ar­na på Xen­ter

anna.eriksson@xenter.se

Xenter i samarbete med Tumba Gymnasium.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

 
Följ oss på Instagram

Titta på korta filmer om våra estetiska spetsutbildningar

Vill du ta dig en titt på vad våra elever gör på dagarna och vad de tycker om skolan? Kika in här!

Gymnasium

Gymnasium

Eleverna på skolan berättar

Här kan du ta del av vad våra elever tycker om skolan och om deras vardag.

Gymnasium

Gymnasium