Isabel Koger

Studenten: 2013
Profil: Bild & Form – Animation
Studier: Florence Academy of Art, Göteborg och nu Artist in Residence och lärare i intensivteckning på samma akademi i Florens.

Vad var bra med Bild & Animation?
Utbildningen är egentligen mycket som andra gymnasieutbildningar med inriktning estet-bild/form men med en twist av animation, vilket gör att den sticker ut från mängden och blir något alldeles extra. Med väldigt engagerade och kunniga lärare, samt bra och påkostad utrustning kan jag absolut rekommendera utbildningen!

Vilka kurser eller projekt tyckte du bäst om?
Det var helt otroligt att få animera för första gången! Det var något jag aldrig hade provat på förut innan jag började. Det var helt magiskt att få se sina bilder komma till liv! Förutom animationskurserna så var nog konsthistoria den roligaste kursen.

Vad gjorde du efter studenten?
Jag lärde mig mer om konst och måleri på en folkhögskola som heter Edsviks konstskola i Sollentuna. Det är en förberedande konstskola där man får prova på allt från att måla med olja, akryl och vattenfärg, till att göra installationer och pappersskulpturer. Där hade vi även färglära och kroki. När jag hade läst ett år på Edsvik fortsatte jag min resa på Florence Academy of Art i Göteborg. Det är en 3-årig yrkesutbildning där man lär sig att teckna och måla från grunden.

Isabel Koger
Foto: 
Isabel Koger