Jennifer Bredberg – Digitaltryckare hos Dixa

Varför valde du att gå Xenters grafiska utbildning?
Jag gick IT/medieprogrammet på gymnasiet och fick en del kunskaper om tryck, men främst om prepress och tryckanpassning av filer. Jag drev även ett UF-företag som gjorde canvastavlor, där kunderna skickade in sina bilder till oss och vi tryckte dem i skolans skrivare på canvas. Under gymnasietiden hade jag praktik på ett litet offset- och digitaltryckeri. Det var då som mitt intresse för tryck väcktes på riktigt, och när jag sedan, några år senare funderade på vad jag ville studera, så kom jag på att jag ville studera något tryckrelaterat.

Hur är det att studera på Xenter?
Roligt och stimulerande! Det är en härlig stämning på skolan och lärarna är kompetenta och duktiga på att lära ut. Att det är så pass mycket LIA under utbildningen är en god förutsättning för att sedan få arbete.

Vad får du göra för uppgifter på Dixa, vilken titel har du där?
Jag jobbar som Digitaltryckare. För min del innebär det att jag med hjälp av utskjutningsprogram gör lämpligt upplägg. Därefter trycker jag jobbet i en Xerox Versant och använder mig av efterbehandlingar som skärning, bigning, falsning, broschyrhäftning, hörnrundning, limning etc. De vanligaste trycksakerna som jag producerar är visitkort, broschyrer, flyers och foldrar.

Vad har du för framtidsdrömmar och mål?
Jag vill fortsätta arbeta inom tryckeribranschen. Jag tror på den digitala utvecklingen och vill arbeta med digitala tryckpressar. I framtiden kan jag tänka mig att arbeta som projektledare och få leda arbetet från början till slut. Min erfarenhet efter att ha arbetat med produktionen kommer då att vara till stor fördel för mig.

Jennifer Bredberg