Jobba hos oss

VFX-artist T-Rex

Utbildningsledare inom Media och IT - Xenter Yrkeshögskola

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. 

Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. 

Xenter Yrkeshögskola är en av Stockholms största anordnare av YH-utbildning, och störst på Södertörn. Vi har för närvarande 12 olika YH-utbildningar, de flesta på plats i skolan, men även ett par på distans. Vårt utbud av utbildningar är brett och varierat. På skolan arbetar 25 medarbetare i roller som utbildningsledare, lärare, administratörer tekniker mm. Vårt gemensamma mål är att ge varje studerande bästa tänkbara utbildning, så att de på alla sätt rustas för en framtid i den yrkesroll de vill nå. Vi jobbar mot en gemensam värdegrund med tydliga mål med kvalité och pedagogik i fokus. Utöver anställda, har vi ett flertal konsulter som undervisar hos oss. 

Arbetsuppgifter

Utbildningsledarrollen är en kombination av självständigt arbete och kollegial samverkan. 

Vi söker dig som har erfarenhet av att utbildningsleda inom yrkeshögskolan. Meriterande om du också har erfarenhet av Media- och IT-branschen. 

Du är dels ansvarig som utbildningsledare för vår YH-utbildning VFX-artist och kommer även på sikt att ansvara för ytterligare en utbildning på skolan. På vår hemsida kan du läsa mer om utbildningen VFX.

VFX-artistutbildningen har från och med hösten 2021 tre klasser. Utbildningen sker på helfart och under 2,5 år. Utbildningen består även av en LIA-period, (Lärande i arbete), som pågår under 26 veckor i slutet av utbildningen. 

Som utbildningsledare sköter du dina utbildningar från att hantera inkomna ansökningar och antagning av sökande till studerandes yrkesexamen. Utveckla utbildningen tillsammans med ledningsgruppen. Du ansvarar även för upphandling och rekrytering av utbildningskonsulter/lärare. 

Dessutom ansvarar du för schemaläggning, studerandekontakt och administrativa sysslor inklusive kvalitetssäkring av kurser såväl som LIA-platser (Lärande i arbete) samt ledningsgruppsarbete. 

I tjänsten kommer du även att

  • kommunicera och marknadsföra utbildningarna via olika kanaler såsom öppna hus, mässor, sociala medier med mera. 
  • planera och skriva ansökningar av kommande utbildningar 
  • ansvara för nya kursplaner och även utveckla aktuella kursplaner 
  • jobba med uppföljning och kvalitetssäkring tillsammans med din ledningsgrupp 
  • delta aktivt i kollegialt lärande kring pedagogik och didaktik 
  • klassmöten och information till de studerande 
  • teknikinköp i samarbete med lärare och tekniker 

Kvalifikationer

Du är självgående och strukturerad samt har vana att använda digitala arbetssätt såsom office-program, digitala mötesplattformar, läroplattformar och databaser. Du samarbetar gärna och delar med dig av din kompetens till dina kollegor. 

Att ha god administrativ förmåga och ett professionellt bemötande samt ett lösningsorienterat fokus är nödvändiga egenskaper i rollen som utbildningsledare. 

Du ska även ha förmåga att bibehålla goda relationer och vara kundorienterad med stort fokus på kvaltet. Du får gärna ha gått YH-förbundets utbildningsledarutbildning, men viktigast är att du är väl förtrogen att utbildningsleda inom YH. Det är viktigt att du har förståelse för systematiskt kvalitetsarbete och värdegrund som genomsyrar all vår verksamhet. 

Ett krav är att du har branschkunskap inom området VFX och med fördel är insatt i Film- och spelbranschen. Det är meriterande om du har branschkunskap inom IT med fokus på programmering back-end/front-end. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Omfattning: Heltid 

Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse men tidigast i augusti 2021.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-22

Referensnummer: A1035663

Välkommen att söka via denna länk:

Kontaktperson:
Anna Eriksson 
chef Xenter Yrkeshögskola /Botkyrka kommun
0708669220
anna.eriksson@botkyrka.se

Övrigt 

Vad får du av oss? 

Ett arbete med stor frihet att planera och leda dina utbildningar inom ramen för lag, förordning och ekonomiska ramar. Vi använder oss av årsarbetstid och kommunen erbjuder även friskvårdsbidrag. Du arbetar nära din chef och trevliga kollegor och det administrativa och tekniska stödet. Vi delar med oss av vårt kunnande och våra erfarenheter i en härlig arbetsmiljö. Vi arbetar mot gemensamma mål och har högt i tak. Utbildningsledarrollen är komplex, så det är sällan en vecka är den andra lik. 

Låter detta intressant? Då hoppas vi att du skickar in en ansökan snarast! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Läs mer: Xenter Yrkeshögskola

Vill du veta var vi finns?

Se arbetsplatsen på karta här.