Mikaela Thunell – projektledare på Holmquist Sign

Varför valde du att gå Skylt- och storbildsproducentutbildningen?

Jag hittade den här utbildningen av en slump när jag surfade utbildningar på nätet. Jag sökte på kreativa utbildningar och tyckte att det lät intressant. När jag fick veta att jag blivit antagen kontaktade jag en bekant som jobbar på en skyltfirma (Skylt Stället) i Borlänge och kollade vad det hela egentligen handlade om. Han kollade över kursplanen och sa att det lät mycket bra och att om jag gick utbildningen så skulle jag ha jobb där när jag var klar.

Hur är det att studera på Xenter?

Jag tycker att studietiden på Xenter har varit bra. Lite ovant att man går i skolan fem dagar i veckan för en sådan här utbildning, tycker jag, men det har ändå varit bra. Trevliga lärare, personal och mycket bra att man har fri tillgång till att använda printrar och screensalen så att man kan träna upp sina färdigheter.

Varför valde du att göra din LIA på Holmquist Sign?

Jag hade sökt LIA på Sture först men jag skulle inte få utvecklas på det sätt jag ville inom projektledning där istället fick jag ett tips om att de hade en till ledig plats på Holmquist som jag sökte.

Vad får du göra för uppgifter på Holmquist Sign?

Jag får göra en hel del här. Jag får rita en hel del, både design och konstruktion av nya skyltar. Åka på kundmöten, ha kundkontakt, vara ute på survey, jag möter upp montörer och förklarar vart skyltar ska sitta och att de sätter upp dem rätt, fotar skyltar på plats, ibland kan jag till och med åka och montera en folie eller skylt själv, gör offerter för de skyltar jag designar, och en massa annat.

Har Holmquist Sign någon egen tillverkning?

Ja! De har en av nordens största maskinparker ute i Alby i Norsborg.

Vad är det bästa med att jobba i denna bransch?

Att ingen dag är sig lik, man vet aldrig riktigt vilka äventyr man ska ut på. Ena dagen kanske man åker till Malmö för att göra en survey och andra kanske man bara sitter på kontoret inne i stan och den tredje kanske man är ute på något bygge och kollar att allt montage av skyltprogrammet blir rätt. Att se skylten på plats med nöjda kunder är nog det bästa utav allt.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen?

Jag skulle nog säga projektledning, att känna igen typsnitt, spärrning och kerning.

Vilka är en projektledares viktigaste egenskaper?

Att vara organiserad och alltid dubbelkolla allt, att ha kännedom inom området, att förstå dynamiken i gruppen och hur man får ut det bästa av alla medarbetare, kommunikation är superviktig för att allt ska flyta på, och att sätta mål och delmål.

Vad har du för framtidsdrömmar och mål?

I framtiden kommer jag att vara en framgångsrik projektledare på ett företag där jag trivs som fisken i vattnet.