Rebecka Wahlström, Radio och Ljuddesign

Korta frågor om din tid på skolan:

Vad tycker du är bäst med att gå på Radio- och Ljuddesign på Xenter/Tumba Gymnasium?
 – Heldagarna med två hela dagar i veckan med bara de estetiska linjerna är jättebra. Plus att  att vi har lärare som är kunniga om arbetslivet och branschen och ofta också jobbar med det vid sidan av skolan.
 
Du åker en bit till skolan, från Tyresö, hur kommer det sig?
 – Mina föräldrar var först mot att jag skulle gå här, men jag hade bestämt mig, jag ville verkligen gå på här. Jag kom på Öppet Hus och blev fast då. Det var lokalerna, alla resurser som exempelvis en egen radiostudio, tekniken och lärarnas engagemang som övertygade mig. Så nu åker jag sådär 3 timmar om dagen för att ta mig till skolan och hem, men det är det lätt värt!
 
Du gör redan idag en massa saker, utöver att gå i skolan, vad är det?
 –Jag har fått utvecklas så mycket på skolan. Jag har skrivit egna låtar, jag jobbar extra som DJ samt att jag också har ett eget skivbolag.
 
Hur känner du att du som elev får utvecklas på skolan?
 – Jag tycker absolut att jag får utvecklas, då vi får testa på väldigt många olika saker och även åka på studiebesök för att bli involverade i arbetslivet. Vi får även testa oss fram på egen hand ganska mycket (med lärarens hjälp såklart) vilket leder till att man löser sina problem själv så gott det går och lär sig bättre.
 
 Vad vill du göra efter dina tre år på skolan?
 – Jag ska nog jobba ett tag, med ljudläggning och ljudsättning, sedan ska jag nog söka mig vidare till StDh (Stockholms Dramatiska Högskola).
 

Rebecka Wahlström, elev på Radio- och Ljuddesign
Foto: 
Lars Heydecke