Robot-programmering

Under våren har deltagare från Företagsgruppen på Daglig verksamhet i Botkyrka deltagit i ett samarbete med Xenter där deltagarna har fått lära sig att bygga, anpassa och programmera robotar. 

Deltagarna har varit hos Xenter vid fem tillfällen under våren och har på  det sättet har de fått lära sig mer om Robotik. Allt från att följa instruktioner till att lösa konkreta uppdrag och från att lösa mekatroniska problem och programmera roboter att utföra olika rörelser och spela upp ljud.

 - Det är roligt att ha få varit med berätta Christer Hillborg, en av deltagarna på utbildningen.

 Arbetshandledare Fredrik Granlund har varit med vid varje tillfälle och sett hur deltagarna fått utvecklas och känna stolthet över det de åstadkommit. Han hoppas att de kan komma tillbaka med nya deltagare och även hitta på nya projekt tillsammans med Xenter.

Björn Benbasat är lärare i mekatronik på Xenter och är den som hållt i kursen.

 - En sak som jag alltid tycker är lite magisk med LEGO-robotar är att hur svårt eller lätt det än är, hur olika eller lika eleverna är och hur ofta eller sällan eleverna än brukar tappa koncentrationen, börja pilla på mobilerna eller dra varandra i håret i vanliga fallet så bildar de nästan alltid en slags puppa av koncentration runt sitt arbete med roboten. De  fokuserar enbart på problemet som de har att lösa. Så var det verkligen med det här gänget också. Jag tror inte att någon av deltagarna hade något speciellt intresse för LEGO eller robotar tidigare men alla blev som uppslukade av vad de skulle göra och koncentrerade sig till max för att göra ett bra arbete.  Underbart att se.

Titta på filmen nedan för att få veta mer:

 Vill du veta mer om projektet? Kontakta Björn Benbasat på mail, bjorn.benbasat@xenter.se eller 0701 88 69 31

Klicka dig in på länken för att komma till Daglig verksamhets egen webbsida.