Stephanie Österberg, Film/TV

 

Korta frågor om din tid på skolan:

Du åker ju en bit till skolan, hur funkar det?
 – Jag bor i Sollentuna, men valde ändå Xenter. Jag var på Öppet hus och föll för lokalerna, lärarana och all proffsig utrustning. 
 
Vad är det bästa med att gå på Xenter?
 – Det bästa med Xenter är jag får vara så kreativ som det bara går. Och att vi har superbra och snälla lärare som är alltid där för att hjälpa till, när det behövs. Plus att de kan sin sak. Och förstås att vi jobbar två heldagar med de etestiska ämnena. Då kan jag få vara mer kreativ och hinner med att just skapa. Det innebär också att jag presterar bättre i de andra ämnena med.
 
På skolan finns en hel del resurser, framför allt den tekniska utrustningen, är dte något som är viktigt för dig?
 – På skolan finns professionell utrustning, samma som finns ute i branschen. Vi hr exempelvis en egen radiostudio där vi får sända radio direkt, det är riktigt  häftigt.
 
Hur känner du att du som elev får utvecklas på skolan?
 – Jag utvecklas varje dag genom att våga göra fel ibland. Då är det bara att försöka igen. Det är så man lär sig, genom sina misstag. Samt att lärarna tillåter mig att göra det. pch att de finns där och stöttar mig och pushar mig att våga satsa.
 
 Vad vill du göra efter dina tre år å skolan?
 – Efter jag har tagit studenten ska jag plugga eller jobba utomlands i ett år. Där jag vill jobba med musikvideor eller serier och plugga språk. Sen ska jag nog plugga vidare. Men till vad vet jag ine än.
 
 

Stephanie Österberg, elev på Film/TV