Tankebryggan – förstärk gemensam tankeförmåga

Tankebryggan är ett mötesrum, där du med hjälp av dess visuella och involverande inredning gör det mycket lättare för dig att exempelvis kunna levandegöra olika arbetssätt, involvera din personal, synka aktiviteter och förverkliga arbetssätt.

Tankebryggan fungerar bra för alla möjliga typer av workshops, möten och utbildningar och arbetet med din organisation leds av en Tänkbarrista, som i samarbete med dig och efter intag av information runt organisationen, kommer att hjälpa er i arbetet.

I en kort film, som du når via denna filmlänk, ser du vilka möjligheter som erbjuds via detta kreativa tankerum.

Vill du leda arbetet själv kan vi också erbjuda dig hjälp med att förbereda, genomföra och dokumentera din övning i Tankebryggan.


Det finns även möjligheter för dig, som vill anordna en konferens, att på ett spännande sätt involvera och öka kreativiteten hos dina åhörare, personal eller gäster, genom att boka in någon eller några av tankebryggans aktivitetsmoduler, som ser ut enligt nedan:

Rapid prototyping 
- få en inlevelse av hur man kan använda verkligt snabbsmarta former för co-creation 
 
Komma i Flow i sina flöden
- en övning i att hitta flytet och komma i flow när allting i tillvaron blir allt mer flytande 
 
Kundmötessimulering
- arrangera så att man kan få mycket bättre kontakter i alla sina kontakter
 
Arbetsformgivning enligt Design Thinking
- hur man utformar sitt eget arbete utifrån principerna i Design Thinking
 
Resa fram i tiden med en Time Warper
- framtidssimulering där AI, VR/AR, blockkedjor och sakernas internet förändrar förutsättningarna för allt och alla
 
Co Scene Investigation
- en riktigt kul undersökning om hur man faktiskt fungerar i olika former av samarbeten 
 

Samtliga aktivitetsmoduler kan erbjudas inom följande tidsramar:

25 min
60 min
90 min
2,5 tim
 
Xenters tänkbarrista, Thomas de Ming, har utvecklat Tankebryggan och har i uppdrag att utveckla pedagogiska modeller och metoder, ge design- och träningsstöd till lärare och att skapa prototyper för nästa generations klassrum, mötesrum och hörsalar.
 
Hans mission är att hjälpa mänskligheten komma i en ännu bättre form när man ska tänka, lära och samspela. 
För att bidra till detta så jobbar han sedan i mitten av nittiotalet i olika uppdrag som tanketränare, lärdesigner och arbetsformgivare. 
Bland hans uppdragsgivare finns exempelvis Scania, Volvo Cars, Mistra Innovation, Stadium, Regeringskansliet, Siemens, Studieförbundet Vuxenskolan, Energimyndigheten, Linköpings universitet och Södertälje Science Park. 
 
Förutom mängder av uppdrag i kreativa korsningar mellan olika sektorer, domäner och kulturer så har han också utvecklat flera unika koncept som bidrar till att förstärka individer och organisationers samlade tanke- och lärförmåga som exempelvis TänkBar och FlowRoom.
 

Hör av dig till petja.svensson@xenter.se med en förfrågan, om det datum, då det skulle vara aktuellt för dig att ta med dina medarbetare till Tankebryggan, så får ni en snar återkoppling med ett konkret förslag gällande vad vi kan erbjuda samt kostnaderna för detta.

Vi på Xenter vågar lova att det är både prisvärt och smidigt att använda Tankebryggan.