Tunaskolan 2015

Tunaskolan åk 3

För femte året i rad har tre klasser i åk 3 på Tunaskolan under hösten 2015 tillsammans med lärare och ”Skrivsprånget” http://www.skrivspranget.se arbetat fram sagoberättelser. Skrivsprånget arbetade med workshops där berättande, drama och skrivande fick eleverna att uppleva vad som kan hända när man går in genom magins blåskimrande portal (berättarmagi). Alla elever fick skapa varsin sagofigurkaraktär som de sedan gruppvis vävt samman till en saga.

Med papper, penna, färg och sax har eleverna gjort figurer som de sedan klippt ut. På Xenter har eleverna sedan blåst liv i sina sagoberättelser genom animation. Figurerna har filmats med enbilds-tagning (fem filmer per klass).

Elevgrupperna har lagt till berättarröst, dialog, effektljud och musik för att förstärka handlingen i sina filmer. Alla delar har redigerades samman till en färdig film. Sagornas texter och bilder från filmerna har layoutats till sagoböcker. Alla 15 filmer hade premiär på Tumbascenens biograf med inbjudna föräldrar och syskon. Här kan du se smakprov från filmerna:

Gul klass sagofilmer

Grön klass sagofilmer

Blå  klass sagofilmer

Länk till artikel från tidskriften artikeln i Datorn i Utbildningen. sagans_magiska_varld_pa_tunaskolan_diu3-2016.pdf