Joakim, produktionsledare på Crane

Joakim, produktionsledare på Crane
Foto: 
Lars Heydecke

Möt Joakim och Crane, en del i utbildningen "Operatör grafisk produktion"

Joakim jobbar som produktionstledare på Crane Currency i Tumba (Gamla Tumba Bruk).

Crane är engagerade i ledningsgruppen för YH-utbildningen "Operatör Grafisk Produktion".

 – Vi har ett stort  behov av väl utbildade grafiska operatörer i en bransch som just nu präglas av  pensionsavgångar och få nyutbildningar, säger Joakim.

Historiskt har Crane och Xenter haft ett stort samarbete under flera år och har anställt många uppskattade anställda från de olika utbildningarna inom grafisk produktion. Många av de studerande gör också sina LIA-praktik (lärande i arbete) på företaget, vilket ger den studerande en chans att komma ut och jobba på riktigt och skapa framtida affärsmöjligheter och ett stort nätverk.

i skolans stora digitaltryckeri finns flertalet olika maskiner för arbete inom grafisk produktion, men fler är på ingång.

 – För att även i framtiden säkerställa en för oss så relevant utbildning som möjligt kommer vi  att bidraga med en tryckpress till skolan. Det för att de ska få jobba både med analog och digital produktion, säger Joakim.

Vill du veta mer om vilka andra företag som är med i utbildningens ledningsgrupp och hur kursplanen på utbildningen ser ut kan du klicka dig vidare här:

Ledningsgrupp:

Kursplan: