Nu tackar jag för mig!

Håkan Sundborg
Håkans Sundborg
Foto: 
Lars Heydecke
3 april 2020

Efter sju år som chef för Xenter Yrkeshögskola är jag färdig. Jag har uppfyllt både de mål jag lovade Botkyrka kommun och de mål jag satte upp för mig själv. Xenter är idag störst, bäst och möjligen vackrast!

 

Störst: Xenter Yrkeshögskola är idag den särklassigt största yrkeshögskolan i södra Storstockholm, 12 utbildningar, 20 grupper och över 500 studerande – vi har vuxit så att vi nästan fått växtvärk!

 

Bäst: YH-myndighetens kvalitetsgranskningar talar tydligt för att vi är rätt ute i vårt kvalitetsarbete.

 

Vackrast: Vi har i alla fall YH-världens häftigaste hus, eller hur?

 

Mitt beslut att lämna chefsrollen fattades under hösten 2019. Vi beslöt i ledningen att jag skulle lämna min roll efter mars 2020. Föga visste vi då om penningregn från Regeringen/MYH, föga visste vi om virus. Det är i en knepig tid jag lämnar över stafettpinnen. Det är också en spännande tid med nya möjligheter för Xenter Yrkeshögskola att bidra till att möjliggöra de omställningar dagens arbetsmarknad behöver för att hållbart utvecklas till morgondagens. 

 

Men jag är trygg, Xenter YH lämnas i trygga händer;  Anna Eriksson har allt som behövs; gedigen skolbakgrund, gedigen Xenter-bakgrund, rektorsutbildning, YH-kunnig – och dessutom erfaren i sin chefsroll. 

 

Till mina vänner och bekanta i YH-världen – följ mig på LinkedIn, vem vet var jag dyker upp framöver …