Rekordmånga YH-utbildningar på Xenter

Hela fyra nya YH-utbildningar till Xenter blev beskedet från YH-myndigheten. Dessa tillsammans med de fem redan beviljade gör att Xenter har rekordmånga utbildningar som startar upp till hösten 2017.

En helt ny utbildning inom yrkeshögskolan är VR-producent som ligger helt rätt i tiden. Virtual reality (VR) har exploderat de senaste åren som ett nytt medieformat inom bland annat kommunikations- och produktionsbranschen. VR innebär att uppleva ett medierat budskap via en huvudburen bildskärm (HMD).

– Det var ett mycket glädjande besked. Vi har ett uppdrag att expandera vår YH-verksamhet för att möta kompetensbehovet inom bristyrken. Med den här nya tvååriga utbildningen ”VR-producent” visar vi också tydligt vår strävan att ligga i framkant av branschutvecklingen, säger Håkan Sundborg, YH-chef på Xenter.

En annan beviljad tvåårig utbildning var Fastighetsförvaltare, som inte hade något intag förra året men nu återkommer till mångas stora glädje. Mycket tyder på att den kommer att bli den mest sökta utbildningen på Xenter i år.

3D-tekniker och Hisstekniker är utbildningar som Xenter har haft i två år och nu fick beviljat fortsättning på.

– Det var väntat men samtidigt ett kvitto på att våra utbildningar håller hög kvalitet och är starkt efterfrågade av branschen, säger Håkan Sundborg.

Med de nya utbildningarna så blir det åtta YH-utbildningar som startar till hösten 2017 och en till våren 2018.

Xenter yrkeshögskolas alla utbildningar: