Studenter på Livesändningspecialist sänder live

"TV-FABRIKEN"  DIREKTSÄNDER UNDER FEM FREDAGAR

Se sändningen live fredag den 16 december kl. 12.30.
Yh-utbildningen "Livesändningsspecialist" har i ett samarbete med Stockholms dramatiska högskola haft en kurs -  "Tv-fabriken" som nu drar igång. Under fem fredagar direktsänds tv-programmen lunchtid. Den 16 december är det dags för "Listen Up - ett program om att utrycka sig" som studenterna på YH-utbildningen "Livesändningsspecialist" producerar.

Det här är ett samarbete med livesändningsspecialister från YH-utbildningen vid Xenter Botkyrka. Våra tv-studenter är producenter/redaktörer, inslagsproducenter och programledare och BAF-studenter har gjort vinjetterna. Xenter-studenterna är inslagsteam, foto och redigering samt bemannar studion.

Så här förklarar studenterna sin programidé:
”Utgångspunkten har varit att utmana idén om att tv främst ska stå för underhållning eller folkbildning – vårt program har en praktisk funktion. Vi kallar det 'funktionsteve' eller 'självhjälpsteve' och riktar oss särskilt till de som redan använder skärmar eller andra medier (poddar eller radio) för att somna. ’Funktionsmusik’ i form av musik att träna till eller att sova till finns redan som spellistor på Spotify, men hur tar vi steget vidare till tv-formatet? I första programmet utforskar vi hypnos som sömnmetod och har bjudit in en verksam hypnosterapeut i studion som ska försätta programledaren (och indirekt tittarna) i trans. Dessutom har vi gett en musiker i uppdrag att skriva sövande och lagom ointressant musik. Han kommer att framföra denna specialskrivna musik live i studion.

Se den direkt HÄR, start 16 december 12:30

https://www.youtube.com/watch?v=xHKupjiXYj8&feature=youtu.be