Tips om boende i Botkyrka

Söker du boende och har antagits till en av våra utbildningar? Då har Xenter en lista med lokala bostadsägare som hyr ut extrarum. Hör av dig till din utbildningsledare så får du hjälp. Nedan tipsar vi också om lokala bostadsbolag att höra dig för med.

Tumba centrum, Tuna och Storvreten är områden som ligger på gångavstånd från skolan. Alby, Fittja och Norsborg ligger i norra Botkyrka, ca 10 – 15 min bort med buss.

AB Botkyrkabyggen

www.botkyrkabyggen.se 
Botkyrkabyggen har både studentlägenheter och ”vanliga” bostäder i hela Botkyrka. De har även något som kallas för ”kompis-bo” vilket innebär att kompisar kan dela på en större lägenhet med eget kontrakt på varsitt rum. 
"Kompis-bo" på Facebook

Tumba Centrumfastigheter

www.tumbacentrum.se 
Tumba Centrumfastigheter AB har ca 80 studentlägenheter i Tumba Centrum.

Riksten

www.riksten.se 
Riksten har studentbostäder i Tullinge, som ligger ca 7 – 8 km från Tumba.

Telgebostäder

www.telgebostader.se 
Telgebostäder har bostäder i bland annat Södertälje. Pendeltåget från Södertälje till Tumba tar ca 20 minuter. Följande områden i Södertälje ligger nära en pendeltågstation: Östertälje, Södertälje Södra, Södertälje Hamn, Saltskog och Södertälje Centrum. Från områden som Geneta, Blombacka, Bårstaberg, Ronna och Hovsjö tar det ca 15 minuter med buss till Södertälje station.

Huge Fastigheter AB

www.huge.se 
Huge Fastigheter har bostäder i Huddinge kommun. Pendeltåg från Huddinge Centrum och Flemingsberg till skolan tar ca 8-10 min.

Annonsera om bostad

www.mitti.se 
Tidningen ”Mitt i Botkyrka” är en gratistidning som varje vecka delas ut till alla hushåll i Botkyrka. Här kan man med fördel annonsera efter bostad, exempelvis om man vill hyra ett rum i en villa.