Branschsamarbete

Du och ditt företag kan samarbeta med oss på Xenter Yrkeshögskola på flera sätt. Dels kan du påverka framtidens utbildningar inom din bransch genom att medverka i en ledningsgrupp. Har du kunskap att förmedla inom din bransch så finns möjligheten att utbilda och föreläsa för våra studerande. Kanske vill du ta emot våra studerande på LIA-platser för att sedan rekrytera dem?

Här hittar du olika möjliga samarbeten med oss:

Vägar till samarbete
För dig som arbetsgivare finns det en mängd olika sätt att samarbeta med oss på Xenter Yrkeshögskola. Söker du praktikanter (LIA lärande i arbete), eller behöver anställa ny personal? Vill du föreläsa och/eller kanske vara med och påverka framtidens utbildningar inom din bransch?

Vara med i en ledningsgrupp
Varje yrkeshögskoleutbildning har en ledningsgrupp som styr. Den består av representanter från olika branschföretag, utbildningsansvarig, studenter och representanter för kommun och högskola. Dess uppgift är att se till att utbildningen ger rätt kompetens och håller hög kvalitet. Ledningsgruppen träffas cirka fyra gånger per år och diskuterar allt ifrån kursinnehåll och kursmål. Fler av företagen i ledningsgruppen tar också emot studerande på LIA.

Lärande i arbete, LIA
Det finns flera bra saker med att ta en studerande på LIA. Du får lära känna en potentiell medarbetare innan anställning. LIA är inkörsporten för många av de studerande. På Xenter Yrkeshögskola hittar du många duktiga talanger inom liveteknik, IT-säkerhet, fastighetsförvaltning, hissteknik, 3D-utveckling, VHX, etcetera.
Här kan du läsa mer om våra YH-utbildningar.

Alla Xenters utbildningar sker i nära samarbete med branschen för att säkerställa studenternas kompetens vid examen. LIA står för minst en fjärdedel av utbildningstiden.

Studerande potentiell arbetskraft
Söker du efter nya medarbetare med rätt kompetens inom områden som inom liveteknik, IT-säkerhet, fastighetsförvaltning, hissteknik, 3D-utveckling, VHX, etcetera?
Hör av dig till oss om du vill anställa några av våra duktiga studeranden.

Föreläs på Xenter
Vi söker hela tiden efter nya konsulter och gästföreläsare som gillar att jobba med vetgiriga studeranden och bidra till kompetensutveckling.
Upplägget varierar beroende på utbildning och vi diskuterar tillsammans fram en bra mix för din kunskap. Du kan både vara aktuell för korta inslag och för längre mer ansvarsfulla uppgifter som huvudlärare för hela kurser.

Följ gärna Xenter på LinkedIn där vi bland annat lägger upp konsultuppdrag.

Vill du samarbeta med oss?
Kontakta:

Anna Eriksson
Chef för Xenter Yrkeshögskola