Möt branschen

Examinerad, Mikael Rosengren

Jag ville snabbt komma ut i arbete, i ett yrke där jag får ha mycket eget ansvar och där jag får vara med där det händer... Läs vidare.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola

Bransch, Adam Lindqvist

Det känns spännande för ingen dag är den andra lik. Även om hissarna för min del oftast är av samma modell så skiljer... Läs vidare.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola

YH-bloggen

Med start imorgon, onsdag 18 mars 2020 kommer Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkeshögskolor (Xenter), yrkesskolor och kommunal vuxenutbildning inklusive SFI att övergå till undervisning på distans. Botkyrka kommun följer därmed Folkhälsomyndighetens rekommendation kring Sveriges gymnasieskolor, yrkesskolor och kommunala vuxenutbildningar.


Nicole Nikolausson går andra året på Ljudproduktion på Tumba gymnasium. Hennes kortdokumentär ”Inte han jag blev kär i” är nominerad i kategorin ”Short Dox Radio” i Tempo dokumentärfestival som pågår 2-7 mars 2020.

Vinsten är på 5000 kronor och att få tävla i den nordiska shortdoxtävlingen som äger rum i Danmark i vår. Utöver det får vinnaren studiotid och producenthjälp av produktionsbolaget Munck, för att förverkliga vinnarens nästa ljuddokumentär.


Det glada 20-talet

Kom och se ung samtidskonst!
Vi är stolta över att presentera årets samarbete mellan Mångkulturellt centrum (MKC) och Tumba Gymnasium/Xenter .