Möt branschen

Examinerad, Mikael Rosengren

Jag ville snabbt komma ut i arbete, i ett yrke där jag får ha mycket eget ansvar och där jag får vara med där det händer... Läs vidare.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola

Bransch, Adam Lindqvist

Det känns spännande för ingen dag är den andra lik. Även om hissarna för min del oftast är av samma modell så skiljer... Läs vidare.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskola

YH-bloggen

För fyra år sedan gick Victor Vedin YH-utbildningen ”Livesändningsspecialist”, idag jobbar han som TV-fotograf och livesänder just nu från vinter-OS i Pyeongyang.

– Svinkallt men kul, säger Victor, direkt från Sydkorea.

Vill du också plugga i höst?
Läs mer om YH-utbildningen Livesändningsspecialist

Xenter har i veckan haft celebert besök av Erling Ericsson som under många år lärt barn och ungdomar över hela världen hur de enkelt kan animera. Vid besöket visade han upp den nya Animationslådan, Bergmans Kinematograf – ett verktyg för barn och unga som vill göra film, inspirerad av Ingmar Bergmans tidiga filmupplevelser.

Lådan kommer att presenteras av Erling och ”Den pedagogiska designbyrån” under BUFF (Barn- och ungdomsfilmfestival) i Malmö 19-24 mars.

Att äga, leda och driva företag är inte alltid enkelt och därför har vi bjudit in Günther Mårder, VD för Företagarna, som under en frukostföreläsning på Xenter, kommer att dela med sig av sina bästa tips på hur just Du blir en mer framgångsrik företagare.
Tipsen har han samlat in från alla de företagsbesök som han gjort genom åren. Det här är en föreläsningen som du inte har råd att missa oavsett om du är en erfaren företagare, nystartad eller funderar på att ta steget och bli egenföretagare.