Om Xenter Botkyrka

Xenter är en mötesplats för lärande, utveckling och kreativitet. Här samlas bland annat yrkeshögskola, estetiska spetsutbildningar på gymnasiet, olika former av kompetensutveckling och kulturprojekt.

På Xenter möts kreativa människor för att tänka på nya sätt tillsammans med näringslivet. Vi lever i ständig förändring – för att världen förändras. Vi kallar det ständig förbättring.

Morgondagens företagare

På vår yrkeshögskola får de studerande rätt kompetens för att kunna möta Botkyrkas och hela landets näringsliv. Här samlas och utvecklas dagens och morgondagens företagare. En majoritet av yrkeshögskolans studerande kan tänka sig att starta eget inom fem år.

Spetsgymnasiet utbildar unga esteter till framtidsbranschen "kreativa näringar". En industri som redan idag ger lika stora exportinkomster som svensk basindustri.

Lockar företagen

I vårt multikompetenta produktionshus hittar ni också Forum för kreativitet och lärande. Här bedrivs bland annat kompetensutveckling, seminarier, workshops och projekt med inriktning mot lärmodeller samt IT- och mediepedagogik.

Den kreativitet som bubblar i Xenter-huset bevisas inte minst av alla de företag som söker sig hit, bland annat till vår restaurang och konferensverksamhet.

Spännande mötesplats för olikheter

Vårt sätt att tänka kring lärande och utveckling – med nya IT-verktyg, med visuell kommunikation och med nya lärmodeller – gör oss till en av landets mest intressanta och framåtsträvande utbildare.

I Botkyrka är vi ”långt ifrån lagom” och vet att äkta kreativitet uppstår där olikheter möts. Därför är Xenter självklart också en mötesplats för olikheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet eller kontakta oss för mer information. Eller kom och hälsa på. Vi finns i Tumba, precis intill pendeltågstationen.


Väl mött!

Lars Brandin, TF Verksamhetschef Xenter

Xenters likabehandlingsplan