Om Xenter Botkyrka

Xenter yrkeshögskola är en mötesplats för lärande, utveckling och kreativitet. Här samlas yrkeshögskola, utbildningar för vuxna och Lärcentra med tentamenservice.

På Xenter möts kreativa människor för att tänka på nya sätt tillsammans med näringslivet, våra studerande och andra utbildningsanordnare. Vi lever i ständig förändring – för att världen förändras.

Xenter yrkeshögskola – en del av Botkyrka kommuns utbildning för vuxna

Xenter yrkeshögskola anordnar utbildning inom områden som IT, teknik, media, fastighet och administration. Vårt fokus ligger på att vara branschnära och vi använder oss av professionell utrustning samt personal med bred erfarenhet och många kontakter i branschen. Till vårt förfogande har vi avancerade produktionslokaler för film/TV, VFX, 3D, automation, marin, hiss och fiber. Utöver det finns i lokalerna även föreläsningssalar, konferenslokaler och restaurang. På Xenter får människor med olika specialkompetenser möjlighet att mötas i undervisning, produktion eller projekt, vilket skapar de kreativa synergier som gör Xenter till en dynamisk mötesplats för de över 500 personer som dagligen studerar eller arbetar här.

Framtidens kompetens och företagare

På Xenter yrkeshögskola får de studerande rätt kompetens för att kunna möta Botkyrkas och hela landets näringsliv. Här samlas och utvecklas framtidens kompetens och företagare.

En plats för livslångt lärande

Hos oss hittar ni vårt Lärcentra. Här bedrivs tentamenservice, kompetensutveckling, seminarier, workshops och projekt med inriktning mot utbildning för vuxna.

Spännande mötesplats för olikheter

Vårt sätt att tänka kring lärande och utveckling – med nya IT-verktyg, med visuell kommunikation och med nya lärmodeller – gör oss till en av landets mest intressanta och framåtsträvande utbildare.

I Botkyrka är vi ”långt ifrån lagom” och vet att äkta kreativitet uppstår där olikheter möts. Därför är Xenter självklart också en mötesplats för olikheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet eller kontakta oss för mer information. Eller kom och hälsa på. Vi finns i Tumba, precis intill pendeltågstationen.


Anna Eriksson, tf. YH-chef Xenter