X-Jobb på Xenter – ger många vinnare

För att möta näringslivets önskan om samarbeten kring olika uppdrag har Xenter utvecklat ett entreprenörskapsprojekt kallat X-JOBB. I projektet ingår våra tidigare studenter eller studenter som är i slutet av sin utbildning hos oss på Xenter. 

X-JOBB ger företag, organisationer eller förvaltningar en chans till att få hjälp i olika projekt, både stora som små. Uppdragsgivaren stödjer i sin tur studenten i sin roll som nyföretagare och får samtidigt en möjlighet att testa en potentiell medarbetare eller en framtida leverantör. Studenten skaffar sig erfarenhet, meriter och ett kontaktnät med framtida kunder. Xenter och X-JOBB garanterar uppdragets kvalitetet och färdigställande.

Exempel på projekt vi kan åta oss:

• presentationsfilmer • tutorials • filmning/livesändning av seminarier, event, konferenser och sportevenemang • studioproduktioner i Xenters HD-studios • publicering på webb •

Inom kort kommer vi också att kunna ta fram CAD-ritade eller scannade prototyper inom 

3D-printning, där Xenters 3D Lab används. Just nu utvecklar vi också möjligheterna till att kunna använda X-JOBB inom mekatronik och robotik, i vårt Mekatronik Lab. 

Är du intresserad av att jobba med våra studenter kring X-JOBB –  kontakta

Film- och TV-uppdrag  - Olle Eriksson, 076-115 01 04, olle.eriksson@xenter.se

3D printning - Jan Sätherlund, 070-8682937, jan.satherlund@xenter.se

Mekatronik - Lars-Olof Johansson, 070-886 14 74, lars-olof.johansson@xenter.se

Den perfekta lösningen
Erik Hanzon (ovan) gick ut medieprogrammet på Xenter 2007 och har hunnit med ett flertal X-jobb, bland annat som fotograf och redigerare. Just nu gör han layoutarbete för en dvd med filmer åt Eskilstuna Kommun och Myndigheten för Skolutveckling. Nyligen startade han sin egen firma, "Hanzon Media", med inriktning på foto/video och DVD-produktion.
– Jag visste att jag ville starta eget efter skolan, men jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga. X-jobben blev den perfekta lösningen då jag kunde arbeta ihop ett startkapital samtidigt som jag ökade min erfarenhet i branschen.

Maria Ahlin och Robin Sjöberg (ovan) som också gått medieprogrammet på Xenter har just blivit anlitade för att producera webbfilmer åt Tidningsutgivarna.
De är båda säkra på att X-jobb kommer att vara en bra länk mellan gymnasiet och den karriär de har i sikte.